Good

Good ingredients for your skin. Read it here.

Kelebihan & Fungsi Kojic Acid Dalam Skincare

Kojic acid adalah ejen chelation yang dihasilkan oleh beberapa spesis kulat, seperti Aspergillus oryzae atau didalam bahasa jepun iaitu koji. Kojic acid ni dihasilkan melalui proses penapaian beras, untuk digunakan dalam pembuatan sake, sos soya dan lain-lain. Dari segi rawatan wajah, Kojic Acid merupakan salah satu bahan yang agak popular di Negara Jepun kerana ianya …

Kelebihan & Fungsi Kojic Acid Dalam Skincare Read More »

Spread the love
produk aha bha

Produk AHA BHA Malaysia buatan Tempatan

Produk AHA BHA di Malaysia ni tak banyak sebenarnya. Banyak produk luar sahaja yang ada AHA BHA tetapi harganya agak mahal. Kepada diluar sana yang masih tak tahu kelebihan AHA BHA boleh baca sini Produk AHA BHA Bagus Sangat ke? Jika anda baca posting admin sebelum ni tentang kelebihan produk skincare yang ada AHA BHA …

Produk AHA BHA Malaysia buatan Tempatan Read More »

Spread the love

Kelebihan Produk Mengandungi AHA BHA

Apa itu AHA dan BHA? AHA dan BHA adalah asid daripada tumbuh-tumbuhan dan juga haiwan. AHA boleh didapati melalui pokok tebu (Asid Glikolik), anggur dan sebagainya manakala BHA boleh didapati melalui pokok dedalu (Asid Salisilik). Asid – asid ini tidak menghakis dan mempunyai sifat yang menenangkan kulit. Apa Kelebihan AHA & BHA? Kelebihan AHA adalah …

Kelebihan Produk Mengandungi AHA BHA Read More »

Spread the love