Blackhead, Cara Buang Blackhead Di Hidung

Blackhead (Comedo) paling susah nak buang lagi lagi di bahagian hidung. Kalau nak buang, terpaksa guna besi bulat kecil tu (remover) dan tekan kuat kuat kat kulit sehingga terkeluar blackhead & whitehead sekali. Sakit tu!

Blackhead

Ada Cara Tak Sakit Ke Buang Blackhead?

Ada. Mudah sahaja. Hanya 2 bahan mudah, Ubat Gigi & Garam Halus. Ambil ubat gigi dan garam halus, campurkan atau sebatikan. Cukup satu sudu teh besar ubat gigi dan garam halus sahaja.

Apabila sudah sebati, sapu pada hidung anda dan gunakan berus gigi dan gosok sekitar bahagian hidung selama 1-2 minit. Selepas itu, bilas muka anda dengan air bersih. Anda akan nampak whitehead anda terkeluar.

Dah Buat Tapi Tak Jadi!

Jika anda sudah buat namun ianya tidak berkesan, kemungkinan kulit anda tidak sesuai dengan bahan yang dicadangkan. Kulit anda mungkin sensitif. Jika kulit anda sensitif, anda dinasihatkan mendapatkan bantuan daripada doktor.

Anda boleh menggunakan Cleanser Bluebell Skincare. Cleanser Bluebell Skincare dapat menanggalkan Blackhead & Whitehead dengan cepat menggunakan cara yang betul. KLIK SINI untuk dapatkan Cleanser Bluebell Skincare.

Get The Latest Promotions, Skincare Tips & Latest Banned Products Through Your Email!

Spread the love

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp WhatsApp Us!