FREE SHIPPING & HAND SANITIZER WITH ORDERS OVER RM125

Skincare Bahaya? Ini Cara Mudah Mengesannya!

Rasanya sebelum ni admin dah banyak kali kongsi 5 cara mengesan produk beracun di posting sebelum ni tapi takpe, admin kongsikan cara paling mudah mengesan skincare bahaya dan beracun ni.

Warna Teksture Skincare/Produk

Ya, ini cara paling mudah. Tak perlu tanya ada kelulusan KKM ke tiada atau produk ini bahaya atau tidak.

Ini adalah gambar krim timbang kilo:

Skincare bahaya
Krim Timbang Kilo Biasa Datang Dengan Warna Warni

Biasa nampakkan? ya, kebanyakkan produk yang diharamkan KKM sebelum ini semuanya mempunyai warna seperti ini. Ya memang betul pada mulanya mereka mempunyai “kelulusan KKM”, tetapi anda harus tahu, KKM TIDAK PERNAH KELUARKAN APA APA KELULUSAN UNTUK PRODUK SKINCARE!

KKM Hanya mengeluarkan NOTIFIKASI iaitu nombor pendaftaran sahaja untuk mendapatkan kelulusan menjual sahaja. Nombor ini bukan penentu produk itu selamat digunakan kerana KKM TIDAK PERNAH MELAKUKAN APA APA TEST PADA PRODUK SKINCARE!

Produk skincare/kecantikan anda nampak warna sama dengan gambar diatas? Ok dipersilakan buang sekarang!

Nak tengok lagi packaging yang biasa digunakan krim timbang kilo ni? Lihat gambar dibawah:

Skincare bahaya
Biasanya Krim Timbang Kilo datang dengan Skincare 4 in 1 atau 5 in 1.

Ya, biasanya krim timbang kilo ni dia datang dalam bentuk packaging macam ni. Ada sabun, krim siang, krim malam, krim jerawat/jeragat/kunyit dan toner seperti dalam botol diatas.

Nak tahu bagaimana krim timbang kilo ni dijual dan dihasilkan bagaimana? Lihat gambar dibawah:

Skincare Bahaya
Krim Timbang Kilo dijual secara Kilo didalam plastik dan bekas seperti ini.

Beginilah ianya datang sebelum dimasukkan ke dalam bekas kecil 5g, 10g, 50g.. Ianya dijual secara kilo dan dimasukkan dalam bekas tong untuk disukat.

Cukup dengan gambar-gambar ini semua? Cuba lihat produk skincare/kecantikan anda sekarang dan lihat adakah ianya memiliki warna yang sama seperti diatas sekarang? Jika sama, sila buang dan bertukarlah ke produk yang berkualiti seperti Bluebell Skincare.

Bluebell Skincare mempunyai:

  1. Lab Test di Makmal SIRIM QAS International Sdn Bhd
  2. Sudah tentu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
  3. Mempunyai kelulusan HALAL oleh JAKIM Malaysia
  4. Telah dipilih sebagai pemenang produk pilihan pembaca oleh Majalah Antarabangsa iaitu Natural Health Magazine
  5. After sales service yang terbaik di Malaysia

dan banyak lagi!

Macam mana nak dapatkan Bluebell Skincare? Anda boleh beli di Online Shop Kami disini atau WhatsApp kami di 0193568850 untuk maklumat lanjut dan dapatkan free consultation.

close
Dapatkan senarai terbaru produk yang diharamkan oleh KKM & kemaskini terbaru serta sample percuma daripada Bluebell Skincare. Isi nama dan email anda dibawah.
Kami simpan data secara selamat. Baca Dasar Privasi kami.
Spread the love
Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.