FREE SHIPPING & HAND SANITIZER WITH ORDERS OVER RM125

Cara Mengatasi Kulit Berminyak & Kombinasi

Minggu lepas admin ada buat poll di Facebook Bluebell Skincare tanya you all ada masalah kulit berminyak/kombinasi atau kering/sensitif. Rupanya ramai yang mengalami masalah kulit berminyak/kombinasi ni.

Macam mana nak atasi masalah jenis kulit berminyak/kombinasi ni?

Ok ada beberapa cara untuk atasi masalah ini, antaranya adalah secara semulajadi iaitu menggunakan bahan tumbuh-tumbuhan atau produk iaitu Bluebell Skincare.

3 Cara Semulajadi mengawal masalah kulit berminyak/kombinasi

1. Madu

Madu adalah salah bahan semulajadi untuk kulit yang paling terbaik di alam semula jadi.

Terima kasih kepada kebolehan antibakteria dan antiseptiknya, ia boleh memberi manfaat kepada kulit berminyak dan masalah jerawat. Madu membantu mengekalkan kulit lembap tetapi tidak berminyak.

2. Oat

Oat membantu meredakan kulit yang meradang dan menyerap minyak yang berlebihan. Ia juga membantu mengatasi kulit mati. Digunakan sebagai topeng muka, ia boleh digabungkan dengan yogurt, madu atau buah-buahan seperti pisang, epal, atau betik.

3. Badam

Badam tanah bukan sahaja berfungsi untuk mengelupas kulit anda, tetapi juga membantu minyak dan kekotoran berlebihan.

Cara Mengatasi Masalah Kulit Berminyak Menggunakan Produk Bluebell Skincare

  1. Gunakan cleanser Bluebell Skincare pada waktu pagi (sewaktu bangun tidur), petang (selepas menanggalkan makeup) dan malam (sewaktu sebelum tidur).
  2. Cuci dahulu muka anda dengan makeup remover atau dengan air suam dan kemudian sapu cleanser Bluebell Skincare keserata kulit muka anda.
  3. Setelah itu, bilas dengan air suam dan tekap dengan kain bersih dan biarkan kulit anda selama 3-4 minit.
  4. Jika kulit anda masih berminyak dalam beberapa jam, lakukan cucian muka dengan cleanser Bluebell Skincare sehingga minyak dikulit anda berkurangan dan terkawal.

Kenapa Cleanser Bluebell Skincare?

Cleanser Bluebell Skincare mengandungi salicylic acid(0.01%) dan glycolic acid (0.01%) yang dapat membuang sel mati pada kulit anda tanpa mengakibatkan liang pori anda tersumbat.

Ianya bebas paraben yang dapat menyebabkan kerengsaan kulit dan SLS serta SLES.

close
Dapatkan senarai terbaru produk yang diharamkan oleh KKM & kemaskini terbaru serta sample percuma daripada Bluebell Skincare. Isi nama dan email anda dibawah.
Kami simpan data secara selamat. Baca Dasar Privasi kami.
Spread the love
Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.