FREE SHIPPING & HAND SANITIZER WITH ORDERS OVER RM125

Kesan Tretinoin dalam Produk Kosmetik

Pernah dengar tentang bahan kimia bernama “Tretinoin” yang selalu keluar apabila terdapat produk yang diharamkan oleh KKM? Mari kita baca apakah kesan bahan ini.

No automatic alt text available.
Kesan Tretinoin: Kulit kekeringan

Tretinoin boleh menyebabkan kulit kemerah-merahan, kekeringan, gatal-gatal, bersisik, kulit terbakar, atau semakin teruk lagi.

Image may contain: one or more people and close-up
Kesan Tretinoin: Kulit kemerah-merahan.

Kebanyakkan produk kilo akan menggunakan bahan ini dengan banyak untuk memberikan kesan yang cepat terhadap pengguna kerana bahan ini boleh merawat kulit jerawat tanpa memikirkan kesan sampingannya.

 

 

Image may contain: one or more people
Kesan Tretinoin: Kulit gatal gatal
No automatic alt text available.
Kesan Tretinoin: Kulit bersisik

Bahan ini adalah bahan kawalan yang hanya boleh didapati di Pharmacy dan doktor sahaja. Penggunaannya perlu mendapatkan nasihat terlebih dahulu daripada doktor atau ahli pharmacy.

No automatic alt text available.
Contoh krim Tretinoin (Penggunaan Secara Topikal). Penggunaan Tretinoin ini haruslah mendapatkan khidmat nasihat daripada Doktor atau Farmasi terlebih dahulu.

Bluebell Skincare bebas bahan kimia ini. Bluebell Skincare menggunakan bahan alternatif lain untuk merawat masalah jerawat tanpa memberikan kesan sampingan yang teruk.

Image may contain: one or more people and close-up
Kesan Tretinoin: Kulit terbakar ringan

Whatsapp 0193568850 sekarang untuk dapatkan khidmat nasihat percuma daripada perunding kecantikan kami tentang masalah kulit anda.

Sumber: https://www.webmd.com/drugs/2/drug-3956/tretinoin-topical/details

close
Dapatkan senarai terbaru produk yang diharamkan oleh KKM & kemaskini terbaru serta sample percuma daripada Bluebell Skincare. Isi nama dan email anda dibawah.
Kami simpan data secara selamat. Baca Dasar Privasi kami.
Spread the love
Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.