FREE SHIPPING & HAND SANITIZER WITH ORDERS OVER RM125

Apa itu Stem Cell? Stem Cell Menghilangkan Parut?

Menghilangkan Parut Dengan Stem Cell

Apa itu Stem Cell?

Tubuh manusia memiliki ratusan jenis sel yang berbeza yang penting untuk kesihatan kita setiap hari. Sel-sel ini bertanggungjawab untuk menjaga tubuh badan kita bekerja setiap harinya, seperti membuat jantung kita berdegup, otak kita berfikir, ginjal membersihkan darah kita, menggantikan kulit yang terkelupas, dan seterusnya.

Menghilangkan Parut Dengan Stem Cell

Peranan khas stem cell adalah untuk menghasilkan berbagai jenis sel tersebut. Stem cell adalah sumber untuk sel-sel baru. Ketika stem cell berpecah, mereka akan dihasilkan dalam kuantiti yang banyak atau menjadi jenis sel yang lain. Contohnya, stem cell di kulit dapat menghasilkan lebih banyak stem cell kulit atau mereka dapat membuat sel kulit memiliki tugas spesifik seperti menghasilkan melanin.

Adakah Stem Cell Dapat Menghilangkan Parut Di Muka?

Jawapannya, mestilah ya. Stem Cell dapat membaiki lubang parut di muka anda dengan menghasilkan sel baru. Proses ini dipanggil proses kitaran sel kulit baru. Proses ini menggantikan lapisan atas kulit anda dengan kulit baru melalui proses pengelupasan (exfoliation).

Bila kita dengar sahaja menggelupas, kita terus sahaja takut bukan? Penggelupasan atau Exfoliation ini bukanlah seperti membuat kulit anda terkopek (peeling). Kebiasaannya peeling product ini menggunakan Hydroquinone iaitu bahan kimia yang diguna pakai dalam produk cholorox.

Exfoliation adalah pengelupasan yang memberikan kulit anda nafas baru dan menggantikan kulit anda yang mati dengan kulit yang lebih hidup dan segar.

Bluebell Radiance Skin Care Series Mengandungi Stem Cell yang dapat membaiki parut pada kulit muka anda dan juga mempunyai Collagen yang dapat melambatkan proses penuaan pada kulit muka anda. KLIK SINI untuk dapatkannya sekarang.

close
Dapatkan senarai terbaru produk yang diharamkan oleh KKM & kemaskini terbaru serta sample percuma daripada Bluebell Skincare. Isi nama dan email anda dibawah.
Kami simpan data secara selamat. Baca Dasar Privasi kami.
Spread the love
Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.