Terbaru! 3 Produk Diharamkan KKM June 2020

Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingin menggesa orang awam untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik berikut kerana dikesan mengandungi racun berjadual seperti di bawah: Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM. Oleh itu, produk-produk kosmetik tersebut tidak lagi dibenarkan untuk dijual di Malaysia. PERIHAL …

Terbaru! 3 Produk Diharamkan KKM June 2020 Read More »

Spread the love
Noel Faizal Bluebell Skincare

Noel Kata Serum Bluebell Tak Sesuai Dengan Kulit Kering? Ini Penjelasannya!

Dah tengok dah review Bluebell Skincare oleh Noel Faizal di Youtube? Haa kalau belum tengok, boleh tengok kat bawah ni. Serum Bluebell tak sesuai untuk kulit kering Noel? Ini jawapannya.. Terima kasih Faiz Firdaus @noelfaizal kerana sudi honest review produk kami Bluebell Skincare. Disini kami akan terangkan sedikit tentang Bluebell Hydrating Face Mist (anak pungut) …

Noel Kata Serum Bluebell Tak Sesuai Dengan Kulit Kering? Ini Penjelasannya! Read More »

Spread the love
Ashraf Muslim Covid 19

Ashraf Muslim baru sembuh COVID-19 datang HQ Bluebell, nak tahu apa jadi?

Seperti kita tahu, Ashraf muslim telah dijangkiti wabak COVID-19 apabila dia melakukan pengambaraan lakonan di luar negara bersama Puteri Aishah, hari ini dia datang ke Office Bluebell Skincare. Nak tahu apa jadi? Tonton video dibawah! Dah tengok apa jadi? haa itulah yang terjadi bila Ashraf Muslim datang ke office Bluebell Skincare di Shah Alam. So …

Ashraf Muslim baru sembuh COVID-19 datang HQ Bluebell, nak tahu apa jadi? Read More »

Spread the love
Produk Diharamkan KKM

Senarai Penuh Produk Yang Diharamkan KKM 2020

Panas! 3 produk kecantikan (skincare) diharamkan oleh KKM pada April 2020. Tiga produk berkenaan iaitu Sifu Kunyit Day Cream, Sifu Kunyit Night Cream dan JJ Skincare Glowhite Night Cream. Alasan KKM uji Produk Fake? Gais, dah tahun 2020 pun masih kena tipu? Berfikiran negatif dan mesti positif? Berwaspada bukanlah berfikiran negatif malah ianya sangat positif …

Senarai Penuh Produk Yang Diharamkan KKM 2020 Read More »

Spread the love
Skincare Bahaya

Skincare Bahaya? Ini Cara Mudah Mengesannya!

Rasanya sebelum ni admin dah banyak kali kongsi 5 cara mengesan produk beracun di posting sebelum ni tapi takpe, admin kongsikan cara paling mudah mengesan skincare bahaya dan beracun ni. Warna Teksture Skincare/Produk Ya, ini cara paling mudah. Tak perlu tanya ada kelulusan KKM ke tiada atau produk ini bahaya atau tidak. Ini adalah gambar …

Skincare Bahaya? Ini Cara Mudah Mengesannya! Read More »

Spread the love

Teknik Memilih & Membeli Produk Kecantikan Menggunakan COMMON SENSE.

Ramai yang tak tahu bahawa sebenarnya kita ni telah diciptakan sehabis baik dan selengkap mungkin oleh Tuhan yang Maha Satu berbanding dengan Makhluk ciptaannya yang lain. Admin tengok ada beberapa komen didalam artikel blog Bluebell yang masih GAGAL MENGGUNAKAN COMMON SENSE mereka sebagai manusia yang berakal waras. Tujuan artikel ini bukanlah menjadikan anda sebagai pembaca, …

Teknik Memilih & Membeli Produk Kecantikan Menggunakan COMMON SENSE. Read More »

Spread the love

“Ubat Vaksin” Mujarab COVID19, Anda patut cuba!

Seperti kita tahu, negara kita dilanda dengan wabak covid 19 (wuhan ncov) yang telah meragut lebih 20 nyawa orang awam dan lebih 2000 kes positif dilaporkan. Posting ini, admin akan berkongsikan dengan anda “ubat vaksin” yang paling MUJARAB untuk COVID19 ni. Tidak perlu makan dan tidak perlu keluar duit sesen pun untuk dapatkan ubat ini …

“Ubat Vaksin” Mujarab COVID19, Anda patut cuba! Read More »

Spread the love

6 Penyebab Jerawat

Betul tak kalau admin cakap, tak guna kalau anda tahu cara hilang dan kurangkan jerawat kalau anda tak tahu punca dan penyebab jerawat? Sebab apa tau, sebab kaedah mencegah itu lebih baik daripada merawat. Jadi anda perlu tahu punca dan penyebab jerawat untuk elak daripada timbulnya jerawat pada kulit anda. Hormon Perubahan hormon terutamanya, semasa …

6 Penyebab Jerawat Read More »

Spread the love
Pencuci Muka

Pencuci Muka Anti Jerawat Untuk Semua Jenis Kulit

Pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit cirinya mestilah teksturnya yang lembut, tidak terlalu berbuih (emulsify) dan dapat membersihkan kulit berminyak tanpa perlu membuat double cleanser. Ya, betul. Bluebell Cleanser adalah pencuci muka yang lembut dimana ianya tidak terlalu berbuih, teksturnya yang lembut dan bahan kandungannya mempunyai bahan AHA dan BHA yang Anti-Jerawat! Apa …

Pencuci Muka Anti Jerawat Untuk Semua Jenis Kulit Read More »

Spread the love