Jom Kenali 5 Jenis Parut Jerawat!

Hai beauties, today Bella nk share mengenai jenis – jenis parut jerawat. Parut jerawat ni sebenarnya adalah kesan peninggalan jerawat selepas jerawat itu sembuh. Apabila breakout, pori yang bengkak tu selalunya akan beri kesan pada kulit dan menyebabkan kehadiran tompok merah, aka ada hyperpigmentation, some people muka akan nampak berlubang dan berlekuk. Walaupun berbeza penampilan, …

Jom Kenali 5 Jenis Parut Jerawat! Read More »

Spread the love

Jom Kenali Pih & Pie!

Setelah masalah jerawat hilang, biasanya mesti kita akan menghadapi masalah seperti bekas jerawat. Sama macam waktu jerawat muncul, bekas parut jerawat mesti akan mengganggu penampilan kita. Sebenarnya, ada 2 jenis bekas jerawat yang mungkin ada di muka anda iaitu PIE dan PIH. Sudah tahu apa bezanya dan mana yang sedang anda alami sekarang? Kalau belum, …

Jom Kenali Pih & Pie! Read More »

Spread the love
cara hilangkan jerawat

Bluebell Skincare Terbaik Untuk Jerawat

Skincare terbaik untuk jerawat? Tentulah Bluebell Skincare. Kenapa? Ini adalah sebab-sebabnya: Testimoni Pertama Adalah Kulit Jerawat Kalau anda nak tahu, Bluebell Skincare ni fokus pada kulit jerawat tau. Testimoni pertama adalah testimoni jerawat vulgaris yang dialami oleh seorang suri rumah yang tinggal di Sarawak iaitu Puan. Angel (Bukan nama sebenar). Kami memberikan consultation di Facebook …

Bluebell Skincare Terbaik Untuk Jerawat Read More »

Spread the love

Bluebell Skincare Bahaya? Biar Betul

Terkejut bella bila bella saja saja taip di Google, keluar keyword Bluebell Skincare Bahaya. Ramai juga yang mencari informasi tentang Bluebell Skincare dan prihatin akan keselamatan masing-masing ya. Itu satu usaha yang bagus dan tindakan yang sangat terpuji. Memandangkan tiada keputusan atau link yang berceritakan tentang bahaya atau tidak Bluebell Skincare ni, bella share dengan …

Bluebell Skincare Bahaya? Biar Betul Read More »

Spread the love

Part 10: Fight Until The Last Breath

Hi Beauties..untuk minggu ni, I will take over 🙂 i know some dah start familiarise dgn our co-founder, Aliaa- but she gave me the honour to do the final part of this series #abrandcalledbluebell and so here I am! Happy to share more about my mother. So firstly I akan address kenapa we publish #abrandcalledbluebell specifically on Fridays. This …

Part 10: Fight Until The Last Breath Read More »

Spread the love

5 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

Cara hilangkan jerawat dengan cepat dan berkesan seawal hari dengan menggunakan kesemua produk Bluebell Skincare. Inilah cara hilangkan jerawat dengan cepat dan berkesan menggunakan Bluebell Skincare yang ramai pengguna Bluebell Skincare amalkan. 1. Cleanser Bluebell Cleanser Bluebell mengandungi bahan AHA dan BHA iaitu bahan yang sangat berkesan menghilangkan jerawat dengan cepat. Salicylic Acid iaitu bahan …

5 Cara Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Read More »

Spread the love

PART 9: Spread The Goodness

How time flies sooo fast, pejam celik pejam celik this coming 16th January will be our 6th year in the industry. Cepat sgt rasa masa berlalu kan 😃😃, six years we have survived! Yohooooo… Sustaining this business..Alhamdullilah 🤲 Although it has been 6 years, but the first few years I have to give credit to …

PART 9: Spread The Goodness Read More »

Spread the love

3 Cara Memutihkan Kulit Secara Semulajadi

Cara memutihkan kulit ada banyak sebenarnya. Ada yang menggunakan produk, bahan semulajadi dan juga bahan kimia berbahaya seperti tretinoin, merkuri dan hydroquinone. Artikel kali ini admin akan berkongsikan cara memutihkan kulit yang selamat menggunakan bahan bahan semulajadi seperti lemon, kentang, madu, susu, betik dan banyak lagi. Berikut adalah cara memutihkan kulit secara semulajadi. Jus Lemon, …

3 Cara Memutihkan Kulit Secara Semulajadi Read More »

Spread the love

Part 8: Passion Towards Sports

All work and no play makes Jack a dull boy. So, we’ve painted umi’s picture as a dedicated mother, an iron lady, a genius and strong willed woman, kan? 🧐 Another character you ought to know about this Bluebell’s founder is the passion she had for healthy lifestyle!! lets start with golf and the many …

Part 8: Passion Towards Sports Read More »

Spread the love

PART 7: How it Began, How it is Now

Hi beauties! Sorry last week was a bit hectic for me and I missed on the write up of #abrandcalledbluebell. But i guess no one realised huh 😅😅. Anyways, to those who followed our IG and FB account wayyy back from 2016 when we first started, I’m sure you guys realised how #Bluebellskincare has transformed in terms of …

PART 7: How it Began, How it is Now Read More »

Spread the love