4 Bahan Ini Mampu Menghilangkan Jerawat

Menghilangkan Jerawat Menggunakan Bahan Semulajadi.

Tak sukanya bila muka kita tiba-tiba berjerawatkan. Banyak pula timbul tu, ibarat tumbuh bak cendawan selepas hujan. Huhu.. sedihnya.

Ini ada beberapa tips & petua untuk hilangkan jerawat dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang boleh anda cuba.

1. Madu

Madu adalah antibiotik natural yang mampu membunuh bakteria yang menjadi punca jerawat. Madu juga boleh melembapkan serta menjadikan kulit kita lebih sihat.

2. Aloe Vera

Aloe vera ini sangat banyak khasiatnya. Ia juga memiliki kandungan anti-bakteria dan juga anti-radang yang mengurangkan kemerahan merahan serta proses iritasi pada kulit.

3. Ais Batu

Ambil beberapa ketul ais batu dan balut dengan kain lembut. Tekapkan pada bahagian berjerawat selama 2 hingga 3 minit. Untuk pengetahuan anda semua, ais batu boleh mengurangkan bengkak serta mengecutkan jerawat di kulit muka anda.

4. Bawang Putih

Bawang putih mengandungi anti-bakteria yang boleh melawan kulit berjerawat. Hancurkan seulas bawang putih dan tambah sedikit air. Kemudian, sapu pada kawasan berjerawat selama 10 minit. 

JANGAN letakkan bawang putih pada kulit muka anda tanpa air.

Puan ini mengalami masalah jerawat vulgaris akibat salah guna produk. Beliau telah menggunakan produk kimia tanpa kelulusan KKM dan diuji terlebih dahulu melalui badan yang bertauliah.

Selepas Menggunakan Bluebell Skincare lebih 2 bulan. Kulit Muka Puan Ini Semakin Bersih Cantik Berseri Selepas Mengamalkan Rawatan & Penjagaan Kulit Muka Bluebell Skincare.

KLIK SINI untuk dapatkan Bluebell Skincare.

Get The Latest Promotions, Skincare Tips & Latest Banned Products Through Your Email!

Spread the love

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp WhatsApp Us!